Авторизація

Реєстрація
Забули пароль?

Інформація
Система тестування
Рейтинг

 Яндекс цитирования
Rambler's Top100

Новини по змінам, оновлення в системі
> „Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії”
Гість
  Вівторок, 10 Листопада 2009, 13:08
 | Автор #1|

Питання для самостійного вивчення дисципліни

„Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії"

для студентів 2 курсу біолого-технологічного факультету

кафедра біохімії та біотехнології

викладач - доцент Чернявська Т.О.

        

Модуль 2. Біологічна хімія.

ЛЕКЦІЇ.

Тема 4. Вітаміни.

4.1. Історія розвитку вчення про вітаміни. Загальна характеристика. Джерела вітамінів в організмі. Номенклатура і класифікація вітамінів.

4.2. Характеристика жиророзчинних вітамінів (А,Д,Е,К), їх будова, значення та роль в організмі тварин.

4.3. Водорозчинні вітаміни С, Р, РР та вітаміни групи В. Використання вітамінів в тваринництві.

Тема 5. Ферменти.

5.1. Загальні властивості ферментів та їх значення. Активність ферментів. Хімічна природа ферментів. Методи виділення і очищення ферментів. Механізм дії ферментів. Номенклатура і класифікація ферментів. Прості ферменти. Складні ферменти.

5.2. Ферменти в народному господарстві, харчовій промисловості, сільському господарстві.

ЛАБОРАТОРНО - ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ

Модуль 2. Біологічна хімія .

Тема 4. Вітаміни.

4.1. Номенклатура і класифікація вітамінів. Характеристика жиророзчинних вітамінів. Основні авітамінози.

4.2. Водорозчинні вітаміни, хімічні властивості, якісні реакції.

Тема 5. Ферменти.

5.1. Номенклатура і класифікація ферментів.

5.2.Термолабільність амілази слини. Активатор і інгібітор слини

5.3. Перевірка активності сахарази.

5.4. Вивчення специфічності дії ферментів.

САМОСТІЙНА РОБОТА.

Модуль 2. Біологічна хімія.

Тема 4. Вітаміни.

4.1. Номенклатура і класифікація вітамінів. Жиророзчинні і водорозчинні вітаміни.

Тема 5. Ферменти.

5.1. Хімічна природа ферментів. Номенклатура і класифікація ферментів.

5.2. Механізм дії ферментів.

5.3. Характеристика окремих класів ферментів.

5.4. Методи виділення і очищення ферментів.

5.5. Ферменти і взаємозв´язок між ними. Використання ферментів.

 
 
Сумський Національний Аграрний Університет. Розроблено Центром інформаційних технологій. 2004-2006.